Književno veče posvećeno razumevanju

Povodom ”Dečije nedelje” Stručno veće srpskog jezika OŠ „Dušan Jerković“ nedavno je organizovalo književno veče. Dvadest osmoro dece, pisalo je radove na temu ”Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta”, što je i bio i slogan ove ”Dečije nedelje”.

Cilj ove aktivnosti je da učenici iznesu svoje mišljenje o odnosu među generacijama, da predstave svoje stavove o povezivanju, kao i ideje o suzbijanju nerazumevanja i otuđenosti. Učenici su se odazvali i pokazali da je i njima ova tema važna i da o tome treba razgovarati. Kao neprocenjivu vrednost prepoznali su iskustva svojih nastavnika i roditelja, ali i starijih učenika, koji ih najbolje mogu posavetovati oko svake đačke nedoumice.

U svojim radovima učenici su otkrili da i oni imaju nešto što žele da prenesu starijim generacijama – optimizam, osmeh i bezbrižnost. Razumevanje je, ističu učenici, najvažnije polazište za gradnju mostova među generacijama, a otvoren razgovor osnova dobrog odnosa.

Osim učesnika koji su čitali svoje radove, učestvovalo je i šestoro đaka koji su muzikom oplemenili program. Publika je bila mnogobrojna, pažnja nepodeljena. Svi učesnici ovog literarnog i muzičkog okupljanja, i ovom prilikom su dokazali da ozbiljno pristupaju svakom zadatku, i da ne postoji tema o kojoj ne žele da razgovaraju.
Učenici su predložili da se slične aktivnosti češće organizuju jer im nedostaje i druženja i prilika da pokažu svoju kreativnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *