Završen literararni konkurs “Obrazovanje bez granica”

Krajem maja su osnovna škola „Dimitrije Tucović“, Udruženje građana ‘’Zlatiborski krug’’ iz Čajetine i Specijalna škola „Miodrag V. Matić“ iz Užica raspisali literarni konkurs  “Obrazovanje bez granica”, za osnovce od petog do osmog razeda škola u Čajetini i Užicu.

Konkurs je raspisan kao deo projekta ‘’Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život dece i mladih sa smetnjama u razvoju’’ koji se, u Srbiji i Crnoj Gori realizuje uz podršku Evropske unije. Učenici su pozvani da pošalju svoje literarne radove koji obuhvataju teme kao što su pravo na obrazovanje za svu decu, promocija obrazovne i socijalne inkluzije, humanost, solidarnost i jednakost za svu decu.

Tokom leta, u Čajetini je formiran žiri koji je pregledao pristigle radove. Autori najboljih radova su: Anja Vukomanović – VII2,    OŠ “Dimitrije Tucović” Čajetina, Jana Maksimović – V3, OŠ „Nada Matić“ Užice i Luka Crepuljarević – VIII4, Andrea Marković – V4, Milena Resanović – V4, svi iz OŠ ,,Dimitrije Tucović“  Zlatibor.

Jagoda Jeremić, profesor srpskog jezika i književnosti, predsednica žirija, rekla je da nagrađeni radovi promovišu humanost i solidarnost i da na najbolji način odgovaraju na propozicije konkursa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *