Sveačni početak radova na zlatiborskoj gondoli

Nalivanjem prvog betona na završnoj stanici na Torniku ozvaničen je početak radova na zlatiborskoj gondoli.

‘’Posle dugogodišnjeg rada, truda, odricanja, ulaganja i verovanja u ovaj važan projekat, dočekali smo i taj dan da postavimo kamen temeljac na vrhu Tornika’’, rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i dodao da sama činjenica da će gondola biti najduža na svetu ove vrste govori da će privući pažnju brojnih gostiju iz inostranstva. Ova  investicija vredna 13 miliona evra finansira se isključivo iz opštinskog budžeta. Radove izvodi  konzorcijum građevinskih firmi  koji predvodi MPP „Jedinstvo“ iz Užica, sa kompanijom „Pomagalski“, francuskim proizvođačem opeme za gondola.

‘’Ukoliko ubrzo dobijemo dozvole i za ostale četiri faze, verujemo da ćemo moći već početkom leta iduće godine da gondolu  pustimo u funkciju’’, rekla  je Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“.

Prisutne je pozdravio i književnik Ljubivoje Ršumović naglasivši da se izgradnjom gondole ostvaruje njegov dečački san kada je sanjao kako kao đak škole u LJubišu što pre da stigne od kuće do škole udaljene šest kilometara, pa je smislio vozić na „nikakav pogon“ čiji bi se vagončići kretali lakomicom, odnosno, drvenim koritom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *