Na Kraljevom trgu održana manifestacija “Izađi mi na teglu”

Na Kraljevom trgu na Zlatiboru održana je manifestacija karavanskog, takmičarskog i zabavnog tipa pod nazivom „Izađi mi na teglu“. Već treću godinu za redom učesnici se takmiče u pripremi najboljeg ajvara,

Pobednik ovogodišnjeg kvalifikacionog takmičenja ekipa „Dino Park”, drugo mesto osvojila je ekipa “Gold Gondola”, a treće mesto pripalo je ekipi “Popečitelji”.

Stručni žiri radio je u sastavu: Ljubica Tomović – šefica kuhinje Specijalne bolnice ‘’Čigota’’, Gordana Šopalović – tehnolog iz kompanije ‘’Zlatiborac’’, Milunka Kljajić – zamenica šefa kuhinje restorana ‘’Grand’’ i gostujuća članica žirija, Ana Stanković – predstavnica ‘’UniCredit’’ banke, sponzora prve nagrade u velikom finalu.

Pobednička ekipa predstavljaće opštinu Čajetina u velikom finalu gde će se boriti za titulu kralja ajvara za 2017. godinu. Pobednici su osvojili Smederevac S7 iz linije MBS (Milan Blagojević Smederevo) i direktan plasman u veliko finale.

Organizatori su TO „Zlatibor“ i „Bašta-Mašta“.

Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će 30 gradova širom Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *