KUD ”Zlatibor” ide na turneju u Tursku

Svoj  tradicionalni letnji koncert na Kraljevom trgu nedavno je održalo Kulturno-umetničko društvo ”Zlatibor” iz Čajetine. Pred velikim brojem  posetilaca predstavili su osam koreografija, sa igrama s raznih strana Srbije. Uradili su to sadržajno i kvalitetno, na nivou najboljih folklornih društava.

Umetnički rukovodilac KUD ”Zlatibor” Vladan Milekić kaže da ovo društvo  svojim nastupima redovno podržava kulturno leto na Zlatiboru.

” Za svaku manifestaciju koja se ovde održava mi smo tu da pomognemo,  bilo da je reč o sviranju, pevanju ili igranju. Cilj nastupa je da publika uživa, da turistički boravak bude sadržajniji”, napominje Milekić dodajući da su im koncerti na Zlatiboru ujedno i prilika da vide šta je to što treba popraviti za sledeće nastupe.

”U okviru kulturnog leta imamo još nekoliko manifestacija i festivala, a u septembru idemo na zasluženi aktivni odmor – na turneju u Tursku”, kaže umetnički rukovodilac  društva kroz koje je tokom više decenija postojanja prošlo preko  1.000 mladih sa Zlatibora, Čajetina i okolnih mesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *