Ana Kokić i ”Dani Vojvodine” na Kraljevom trgu

Desetine hiljada gostiju odmara se ovih dana na Zlatiboru, a tu su i raznovrsni sadržaji koji njihovu pažnju privlače. Tako su iste večeri na Kraljevom trgu održana dva dogadjaja: manifestacija ”Dani Vojvodine na Zlatiboru”, pa zatim koncert atraktivne Ane Kokić.

Prvi put su na Zlatiboru organizovani ”Dani Vojvodine”, na kojima su se turizmom spojili planina i ravnica. Turistička organizacija Vojvodine predstavila je ovde zanimljive vojvodjanske destinacije, gastronomske specijalitete i rukotvorine, manifestacije (oko 1.000 ih se godišnje održava u Vojvodini), dobru muziku svirkom novosadskog tamburaškog ansambla ”Besane noći”, kao i najbolja vršačka, fruškogorska i palićka vina koja su služena okupljenim posetiocima. ”Mi u Beogradu već petu godinu organizujemo ‘Dane Vojvodine’, predstavili smo se i u gradovima Rumunije, Madjarske i Slovenije, a sada prvi put to ovako radimo na Zlatiboru i želimo da ovo postane tradicija. Imamo dobru saradnju sa Turističkom organizacijom Zlatibor, a u ovom predstavljanju podržala nas je Privredna komora Vojvodine”, izjavila je Nataša Pavlović, direktorka TO Vojvodine.

Posle svirke novosadskih tamburaša na binu Kraljevog trga izašla je popularna pevačica Ana Kokić. Pevala je svoje pesme kao i hitove drugih pevača i bendova, praćena aplauzima nekoliko hiljada okupljenih. Organizatori koncerta bili su TO Zlatibor, opština Čajetina i ”Sportski centar Čajetina”. Od predstojećih koncerata tokom ovog leta na Kraljevom trgu izdvajamo nastup ”Amadeus benda” 18. avgusta, kao i spektakl 24. avgusta kada ovde nastupaju ”Bajaga i instruktori”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *