Zlatibor prepun gostiju i prvi po broju turističkih vaučera

Prvih dana avgusta Zlatibor je prepun turista. Više desetina hiljada gostiju dnevno sada ovde boravi i potraga je za slobodnim mestom, kako u hotelima tako i u privatnom smeštaju. Neki na ovom odmoru kao uštedu koriste vaučere, u čijem broju Zlatibor prednjači među turističkim centrima Srbije čime se potvrđuje da je ova planina po poseti na vrhu srpskog turizma.

Naime, akcija dodele besplatnih vaučera za odmor u Srbiji, koju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uspešno sprovodi već treću godinu zaredom, daje izuzetne rezultate. U tom ministarstvu ističu da je najveće interesovanje za korišćenje vaučera upravo za odmor na Zlatiboru.

Prema rečima resornog ministra Rasima Ljajića, na Zlatiboru je u ovoj godini podeljeno 10.640 vaučera, što je za 80 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Prošle godine u sistemu vaučera bila su 33 ugostiteljska objekta na Zlatiboru, dok je ove godine taj broj povećan na 56. Akcija korišćenja besplatnih vaučera, koja će ove godine trajati do 15. oktobra, ne samo da će produžiti sezonu na Zlatiboru, već će u velikoj meri uticati na ukupan porast turističkog prometa.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović izražava zadovoljstvo zbog porasta broja gostiju i ostvarenih noćenja na Zlatiboru. On ističe da je to još jedan od pokazatelja dobrog rada turističke privrede Zlatibora. Prema zvaničnim statističkim podacima, Zlatibor je u prvoj polovini ove godine ostvario promet od oko 98.000 turista i 360.000 noćenja, što je rezultat vredan pažnje ostvaren velikim ulaganjima u nove sadržaje, marketing i promociju, a pre svega kvalitetom turističke ponude Zlatibora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *