Rok legende i nove snage na zlatiborskom ”Hills up” festivalu

Na Zlatiboru u livadama Tić Polja od 13. do 15.jula se održava četvrti muzički festival ”Hills up”. Tu će se tri večeri slušati dobar rok, rege, pank, hip-hop,  elektro i druga muzika, uz nastupe poznatih bendova i izvođača.

Po najavi organizatora, na glavnoj festivalskoj bini (”Live stage”) nastupiće predvodnici novog rok talasa”Straight Mickey and the Boys”, zatim ”Mortal Kombat”, zagrebački ”Elemental”, rege bend nove generacije”Irie FM”,  Kanda, Kodža i Nebojša, ”Ortodoks Kelts”,  beskompromisni ”Dža ili Bu” i ”Atheist Rap”. Pored njih publika će imati priliku da vidi i pionire alternativnog zvuka ”Obojeni program”, rok legende ”Atomsko sklonište”, Goran Bare i ”Majke”, ”Let 3”.

Priliku da se predstave na otvaranju svake festivalske večeri dobijaju i neafirmisani bendovi, a završetak večernjih programa rezervisan je za hip-hop ritmovime, pa će se ovde slušati i đuskati uz ”Prti Be Ge”, ”Sajsi Mc” i ”Who See”.

Festivalska bina u šumi (”Shuma stage”), koja je u programu”Hills up”-a od prošle godine,posebnim zvukom i ambijentom pokazala se kao pun pogodak i na njoj će ovog puta nastupiti krem aktuelne srpske elektro scene: Lena Glish, Dumany, Marko Milosavljević, Ilija Đoković, Kristijan Molnar, Zap Me Strobe i vodeća di-džej imena Dejan Milićević, Marko Nastić i Lea Dobričić.

Pored muzičkog programa, ovaj festival posetiocima tradicionalno nudi i dopunske sadržaje. Ove godine biće organizovani turnir u basketu tri na tri, kao i nadmetanje u planinskom orijentiringu. Karte za festival odavno su u prodaji, a stanovnici opštine Čajetina i ovaj put ih mogu kupiti po povlašćenim cenama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *