Učenici Prve osnovne škole državni prvaci u programiranju robota

Učenički tim “Prve osnovne škole Kralja Petra II” iz Užica u sastavu: Marija Smiljanić, Dragica Gavrilović, Matija Novaković i Pavle Smiljanić, predvođen nastavnikom Goranom Bojovićem  osvojio je prvo mesto na državnom takmičenju u programiranju mBot robota u konkurenciji 30 ekipa.

Prvo finale takmičarske lige KODigranje koja se sprovodi u okviru akcije “Bitka za znanje” održano je u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu u organizaciji Fondacije B92.

Tako je posle nekoliko meseci završena “Bitka za znanje” u okviru koje su 344 osnovne škole u Srbiji dobile robote za edukaciju đaka. Zbog velikog interesovanja dece za programiranje organizovana su takmičenja, a više od 500 nastavnika prošlo je obuku. Pobednicima i svim finalistima uručene su nagrade uz pomoć kojih će učenici razvijati kompetencije u oblasti interneta inteligentnih uređaja, a donator glavnih nagrada, kompleksnijih setova za prva tri učenička tima je kompanija “Vip mobile”.

Ova akcija ima za cilj uvođenje programiranja kao jednog od najperspektivnijih i najtraženijih zanimanja u osnovne škole u Srbiji.

Finalu takmičenja prisustvovala je i državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *