Festivali, koncerti, predstave i pesničke večeri na Užičkom kulturnom letu

Užičko kulturno leto zvanično je počelo  16. juna otvaranjem dvodnevnog  Međunarodnog bluz i rok festivala „IN WIRES“, a završava se jednom od najvećih koncertnih atrakcija ovoga leta u Gradskom kulturnom centru – nastupom  „Discipline kičme“ 8. septembra. Između ta dva datuma Turistička organizacija Užice, organizator Užičkog kulturnog leta, najavila je brojne muzičke, filmske, pozorišne i književne sadržaje. Tako će pored Umetničkog karavana ‘’Arlemm“ , Francuskog filmskog karavana „Žene na filmu“,  Večeri mladih pesnika, koncerata grupe „Moondance“ ispred platoa Medicinske škole i gradskih džez sastava ispred platoa Narodne biblioteke, 29. i 30. juna, u Gradskom kulturnom centru biti održan koncert pod nazivom „Dečak iz vode“ Tribute to EKV, dok će narednog dana nastupiti mlade užičke rok snage – „Jorgovani“, „Brat“ i „U prolazu“.

Poetsko-muzička manifestacija kod česme u Malom parku predviđena je za 5. jul, a tri dana kasnije u GKC-u koncert „Petting blues banda“. U Malom parku 11. jula sviraće se akustična muzika, a 16. jula održaće se tradicionalni skokovi sa starog železničkog mosta u organizaciji Javnog preduzeća „Veliki park“.

Dečija predstava „Džon Piplfoks“ igraće se na Glavnoj ulici 18. jula, sledi PARK FEST 28. i 29. jula, a u organizaciji  Udruženja „Ere“ od 14. do 18. avgusta održaće se Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce“. Međunarodna kolonija umetničke keramike „Zlakusa“ ove godine, po dvadeset drugi put, od 8. do 18. avgusta okupiće renomirane umetnike sa raznih strana sveta, dok će se „Žestival“  odvijati na Gradskom trgu 18. i 19. avgusta. Sledi Moto skup u Velikom parku od 1. do 3. septembra i pomenuti nastup legendarnog Koje u Gradskom kulturnom centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *