Zlatiborsko leto počinje otvaranjem ”Dino parka”

Turistička organizacija Zlatibor najavila je novu letnju sezonu, na čijem se početku, 29.juna, otvara zabavno-avanturistički ”Dino park”. Nalazi se na početku šetališta ka spomeniku i u njemu su 24 verne replike dinosaurusa iz ere mezozoika, kao i zip lajn, veštačka stena, kvadovi, paintball, RC automobili i drugo. Iskopavanje skeleta dinosaurusa, 6D bioskop, bina za predstave samo su deo edukativnog sadržaja novog ”Dino parka”, najvećeg u ovom delu Evrope.

Po rečima Vladimira Živanovića, direktora TO Zlatibor, u prvih pet meseci ove godine na Zlatiboru je bilo oko dva odsto više posetilaca nego u istom lanjskom periodu, pa se i za leto očekuje nastavak trenda povećanja posete. Tome u prilog ide i serija obavljenih promocija Zlatibora po inostranim i domaćim gradovima.

”Naglasak nam je na aktivnom odmoru, zbog čega smo dodatno sagradili i obeležili pešačke i biciklističke staze, vidikovce, uredili sva izletišta: Ski centar „Tornik“ u letnjem izdanju, zatim Stopića pećinu koja je najposećenija od otvaranja, Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu, kupališta u Mušvetama, Ljubišu, Golovu, Semegnjevu, kao i novootvorene degustacione centre po zlatiborskim selima”, rekao je Živanović, pa pomenuo i sadržajan program „Zlatiborskog kulturnog leta“.

Predviđen je veliki broj koncerata na Kraljevom trgu, gde će nastupiti Bajaga, „Amadeus bend”, Ivana Negativ, Ana Kokić, Aleksandra Radović i drugi. Od 29.juna do 3.jula održava se Međunarodni festivala sportskog filma, rok festival „Hilz ap“ je od 13. do 15. jula, dok se Sabor trubača zapadne Srbije održava poslednjeg julskog vikenda na Tić polju uz koncert Miroslava Ilića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *