Sala za 200 gledalaca u Omladinsko-kulturnom centru

Omladinsko-kulturni centar koji se gradi na Zlatiboru biće završen do kraja ove godine, najavio je ovih dana zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić. Mi smo posetili gradilište tog objekta, značajnog za stanovnike i turizam Zlatibora, koga grade ulaganjima Ministarstva turizma i opštine Čajetina.

Na ovoj trospratnoj građevini površine od oko 2.000 kvadrata već su završeni grubi građevinski radovi i upravo je počela druga faza izgradnje. Ona obuhvata pokrivanje objekta, uredjenje unutrašnjeg dela i opremanje prostora. Kako smo saznali od predstavnika izvođača radova, smederevske građevinske firme ”ITG”, opremanje treba da bude završeno do kraja godine i potom sledi useljenje.

Po zamisli projektanta i izvođenju graditelja, budući Omladinsko-kulturni centar je višenamensko zdanje sadržano iz tri povezane celine. U prvoj će biti biblioteka sa izložbenim delom(mini muzejom) i kancelarijski prostor. U drugoj je galerija sa dve multifunkcionalne sale za kongrese i seminare, a u trećoj bioskopsko-pozorišna sala. Ona je sa gledalištem za 200 osoba, u okviru te celine su i garderobe, šminkernica za glumce, deo depoa i drugo. Zajednički sadržaji u ovom zdanju biće posebne kancelarije za zaposlene i mlade, kao i smeštajni deo za učesnike programa. Biće ovo, nema sumnje, objekat kakav je nedostajao Zlatiboru.

Izvođač radova ističe da je ovo vrlo zahtevna gradnja, jer su prostorije Omladinsko-kulturnog centra znatno više od onih u objektima za stanovanje (ove su visine od četiri do čak 14 metara), kao i da je vrlo malo stubova u objektu. Ipak, sve se radi u predviđenom roku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *