Rečnik za domaćine u seoskom turizmu

’’Da se razumemo!’’ naziv je prvog rečnika za domaćine koji se bave seoskim turizmom. Napravljen je uz podršku Programa razvoja privatnog sektora u jugozapadnoj Srbjii (PSD) koji  iskorake pravi i značajne rezultate ostvaruje u turizmu nekoliko srpskih okruga, a ideju za rečnik dala je turistička agencija ’’Panacomp zemlja čuda’’.

  Taj ’’Rečnik za seoska domaćinstva’’ je jednostavno i  korisno sredstvo za uspešnije i efikasnije sporazumevanje domaćina koji pružaju turističke usluge i inostranih gostiju koji borave u selima Srbije. Obuhvata stotinak osnovnih reči i izraza na srpskom i engleskom jeziku, sa izgovorom, za približavanje različitih kulturnih obrazaca i učenje dva jezika. Osnovni smisao je olakšavanje komunikacije i unapredjenje turističke usluge u našim selima.

’’Rečnik je dragoceno sredstvo koje inostranim gostima pomaže da dožive pastoralne tradicije lokalnog stanovništva, koje odražavaju autentične mirise i ukuse Srbije, istovremeno podstičući seoske domaćine da ispolje svoju nenadmašnu gostoljubivost i  iskonsku srdačnost, bogatstvo očuvane tradicije i živopisne kulture, svoje potrebe dobrih i brižnih domaćina ispunjavanjem očekivanja i želja svojih gostiju’’, navode u PSD programu, na čijem sajtu se može preuzeti  elektronska verzija ovog rečnika. Pripremu za štampu mogu dobiti turističke agencije, organizacije, hoteli, udruženja koji budu želelu da štampaju ovaj rečnik za svoje potrebe, bilo radi unapredjenja usluge u turizmu, bilo kao suvenira za strane turiste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *