Na ”Zlatiborskom reliju” brzinci u noćnom terminu

Treći ”Zlatiborski reli” održava se 26. i 27. maja na stazama Tić Polje, Mušvete, Rožanstvo i Golovo, a kao atrakcija ovog relija su prva dva brzinca na stazi Tić Polje koja se voze u noćnom terminu.

”Zlatiborski reli ove godine, nakon kraće pauze , održava se treći put, a nakon ovog novog početka nastojaćemo da se u narednom periodu održi kontinuitet kako bi postao i tradicija ovog kraja. Ove godine ‘Zlatiborski reli’ se boduje za Šampionat Srbije, a kandidat je da se sledeće godine uvrsti u CEZ / Centralno evropsku zonu/. Ako održimo tradiciju, cilj nam je da se ovaj reli uvrsti i u Evropski reli trofej”, kaže predsednik IO SAKSS-a Ivan Jevtić.

Naglasivši da je itinirer relija izuzetno kompaktan i uz sažetu ”putnu knjigu“, Jevtić dodaje da su specijalni ispiti oko polovine ukupne kilometraže relija, što je izuzetna retkost i kod nas i u svetu.

”Ovaj ‘Zlatiborski reli’ počinje u petak 26. maja ceremonijalnim startom u 18, 41 iz centra Zlatibora, nastavlja se noćnim brzincima Tić Polje 1 i Tić Polje 2 u 19, 32 , odnosno u 20, 51 časova. Iz iskustva ranijih Zlatiborskih relija videli smo da publika kao i učesnici dobro reaguju na noćne vožnje, pa smo odlučili da tako i napravimo i ovaj reli: da prvi brzinac bude u sumrak, a drugi nešto kasnije”, najavio je Jevtić.

Reli se nastavlja u subotu ujutro specijalnim ispitima Golovo 1 i Golovo 2, koji startuju sa nešto više od kilometar udaljenosti od centra Čajetine, a staza vodi kroz Golovo, Rudine i Tić Polje, pa do Golova ponovo. Specifičnost relija je da su ciljevi brzinaca Golovo, Tić Polje i Rožanstvo na istom mestu, tako da se od raskrsnice Rudine do Tić Polja vozi istom relacijom šest puta, što je i za publiku najzanimljivije. Nakon Golova, vozi se specijalni ispit Mušvete , čiji je start takođe nedaleko od centra Čajetine, potom do Krive Reke, a zatim od centra Rožanstva ka Tić Polju i to se takođe vozi dva puta. Cilj relija je oko 16 časova na Zlatiboru.

Za sada ima 17  prijavljenih posada, a očekuje se još prijava do kraja predviđenog termina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *