Uspeh Dramskog studija Medicinske škole

U poslednje vreme užička Medicinska škola ističe se kulturnim stvaralaštvom. Tako je krajem aprila na 11. Smotri dramskog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga u Bajinoj Bašti  predstava Dramskog studija Medicinske škole “Ordinacija” osvojila dve nagrade. Profesorki Valentini Zlatanović Marković, koja je i režirala ovu predstavu po tekstu satiričara Slobodana Simića, pripala je nagrada za dramsko-pedagoški rad,  a učenik Darko Radivojević proglašen je za najperspektivnijeg glumca.

Pored predstave užičkih srednjoškolaca, na toj smotri je odigrano još pet predstava: „Karamazovi“  Kluba „Teatar“ iz Prijepolja, „Laki komad“ Amaterske pozorišne scene Doma kulture „Pivo Karamatijević“ iz Priboja, „Tmuša: Tako mi srca“ Amaterskog pozorišta Doma kulture iz Prijepolja, „Ljubavno pismo“ Gimnazije ”Sveti Sava” iz Požege i „Bluz smeha“ Pozorišnog kreativnog centra ”Talija” iz Bajine Bašte. Za najbolju predstavu ovogodišnje smotre proglašena je „Laki komad“ pribojskog Doma kulture.

A Tim za kulturnu i javnu delatnost Medicinske škole organizovao je 4. maja u amfiteatru susret sa dr Slobodanom Simićem, subspecijalistom sudske psihijatrije, satiričarom, pesnikom i dramskim piscem, dok je u večernjim satima na sceni Gradskog kulturnog centra Dramski studio izveo „Ordinaciju“  za užičku publiku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *