Na Praznik rada gondolu pravili i Čola pevao

Prepun gostiju bio je Zlatibor na Praznik rada. Roštiljalo se po šumarcima i livadama, neki su poranili za uranak, a glavni dogadjaji bili su narodna moba za gondolu i večernji koncert Zdravka Čolića.

Zlatiborska moba za gondolu’’Svesrpska narodna moba’’, održana u popodnevnim satima u livadama iznad pijace u organizaciji opštine Čajetina, okupila je preko hiljadu ljudi. Radilo se i ručno, krampovima i lopatama,ali i gradjevinskom mehanizacijom koja je kopala temelje za buduću najdužu gondolu na svetu. Okupljenima je najpre govorio Milivoje Djukanović u ime srpske dijaspore iz Njujorka, a zatim se obratio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, rekavši da se ni po koju cenu neće odustati od gradnje gondole, za koju od države još nije dobijena gradjevinska dozvola iako je opština vrednu uvoznu opremu odavno kupila. ’’Čekali smo strpljivo, ali vremena za čekanje više nema, ako do Đurđevdana ne dobijemo dozvolu pozivam vas sve da zajedno odemo u Ministarstvo gradjevinarstva i tamo zatražimo dozvolu za gradnju gondole’’, rekao je okuplljenima Stamatović i otvorio radove koji se, kako je obećao, ovaj put neće prekidati.

img_7011A prava fešta bila je uveče na Kraljevom trgu. Tu je, u prisustvu desetina hiljada ljudi, održan spektakularan koncert Zdravka Čolića, prvomajski poklon opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor gostima ove planine. Krcat je bio prostor trga i oko njega, a majstor Čola tri sata je pevao svoje poznate pesme, mladalački igrao i izuzetnu atmosferu stvarao. U jednom delu koncerta nastupili su i bubnjari Dragoljuba Đuričića, a priredjen je i vatromet. Bilo je ovo, rekli su meštani i gosti, zlatiborsko veče za nezaborav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *