Počela sezona vožnji ’’ćirom’’ na ’’osmici’’

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S prvim danima aprila krenula je letnja sezona vožnji muzejsko-turističkom železnicom na uskoj šarganskoj pruzi. Voz ’’ćira’’u sezoni saobraća svakodnevno na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora sa dva redovna i dva fakultativna polaska. Redovni su u 10.30 i 13.30 časova, a fakultativni se uvode po potrebi u zavisnosti od interesovanja: u osam ujutro i u 16.10 časova.

Prema saopštenju ’’Infrastrukture železnice Srbije a.d.’’, cene voznih karata su kao i prošle godine: za odrasle 600 dinara, za decu od 6 do 14 godina 300, a za mladju vožnja je besplatna. Postoji mogućnost i zakupa celog voza: s dizel vučom se to plaća 60.000 (noću 70.000) dinara, a kad kompoziciju vuče lokomotiva parnjača zakup celog voza je 120.000.

SONY DSC

’’Atraktivni muzejsko-turistički kompleks ’Šarganska osmica’ turistima nudi i smeštajne kapacitete u konačištu ’Osmica’ sa 50 ležajeva u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama kao i apartmanima. Konačište raspolaže multimedijalnom salom koja je opremljena najsavremenijom opremom. U prijatnom ambijentu ovog kompleksa nalazi se i restoran gde gosti mogu uživati u najraznovrsnijim specijalitetima mokrogorskog kraja. Na stanici Jatare smešten je još jedan ugostiteljski objekat gde se u prijatnim letnjim večerima može uživati u pažljivo odabranom muzičkom programu. Za smeštaj porodica idealna je ’Planinska kuča’ udaljena svega kilometar i po od stanice Mokra Gora’’, navode iz ’’Infrastrukture železnice Srbije’’ i dodaju da je uska šarganska pruga nezaobilazni deo balkanskih tura za koje su posebno zainteresovani gosti iz Kine, Japana, Koreje, kao i cele Evrope: ’’Svake godine imamo povećan broj posetilaca tako da su kapaciteti u aprilu, maju pa čak i u prvoj polovini juna popunjeni’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *