Omladinsko-kulturni centar gotov do kraja godine

IMG_0766 (1)Na Zlatiboru je prošle jeseni počela gradnja velikog objekta u blizini zgrade Turističke organizacije. Reč je o zdanju Omladinsko-kulturnog centra koje se prostire na oko 2.000 kvadrata. Kada bude završeno imaće niz sala, scenu za pozorišne predstave i bioskopske projekcije, galeriju, biblioteku, manje sale, medija centar i druge prostore.

Investitori, opština Čajetina i Ministarstvo trgovine i  turizma, ukupno u ovaj projekat ulažu 53 miliona dinara u prvoj fazi. Od tog iznosa ministarstvo daje 20 miliona, a toliko je najavljeno da će uložiti i za drugu fazu. Izvođač radova na ovom objektu je firma ” ITG d.o.o  Smederevo”.

Predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića pitali smo da li radovi na zgradi zlatiborskog Omladinsko-kulturnog centra idu prema očekivanjima:

”Na ovom objektu grubi radovi se već privode kraju i raspisan je tender za izvođača uređenja enterijera. Vrlo brzo ćemo krenuti sa opremanjem, tako da se nadam da će ovaj objekat do kraja godine biti u funkciji. Sve ide po planu, zadovoljni smo i izvođačem radova. Posebno moram da pomenem  Ministarstvo trgovine i turizma i da se zahvalim ministru Rasimu Ljajiću. On je razumeo ovo što mi radimo, on je jedini ministar u ovoj vladi koji je shvatio potrebe i zahteve cele Srbije, ne gleda samo politički. Dakle, ima ministara u vladi koje ja pohvaljujem jer rade u opštem interesu, a ovaj objekat je opšti interes”, izjavio je Milan Stamatović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *