Novim liftom za invalidna lica na železnički most

Paraolimpijac_Milos_Zaric_se_prvi_vozio_novim_liftom,_foto_S.JovicicNaš paraolimpijac Miloš Zarić prvi se juče vozio novim savremenim liftom-platformom za invalidna lica, majke s kolicima i rekreativce, napravljenim u Užicu uz stari železnički most kao izlaz na popularno šetalište kroz tunele i klisuru reke Đetinje. Jučerašnjem puštanju u rad tog lifta, izgrađenog sredstvima Ministarstva pravde i grada Užica, prisustvovala je i ministarka pravde Nela Kuburović.

– Ovaj lift znači svim osobama sa invaliditetom i majkama s malom decom, da lakše izađemo na šetalište kroz tunele – rekao je paraolimpijac Zarić, a gradonačelnik Užica Tihomir Petković, podsetivši da su ulaganja za lift omogućena konkursom Ministarstva pravde za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, napomenuo da su tri užička projekta iz tog izvora ukupno dobila 9,8 miliona dinara. Za ovaj lift-platformu ministarstvo je izdvojilo 3,75 miliona, a grad Užice za izradu platoa i popločavanje železničkog mosta oko pet miliona dinara.

Ministarka Nela Kuburović podsetila je da su na tom konkursu sredstava dodeljena za 67 projekata (ukupno podeljeno oko 350 miliona dinara), pa ocenila da je ovo jedan od najlepših koje je do sada obišla.

– Prilika je da najavim da Ministarstvo pravde sledeće nedelje raspisuje novi konkurs za dodelu sredstva iz oportuniteta. Tokom prethodne godine upravo na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja sakupljeno je oko 600 miliona dinara. Prvi konkurs ide sa raspodelom sredstava od 350 miliona, tako da ćete imati priliku ponovo da učestvujete na tom konkursu – izjavila je ministarka pravde u Užicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *