Sezona zimskog uživanja na Zlatiboru

Kad tokom zime snega ima na Zlatiboru, onda za posećenost nema brige. A bilo ga je tokom januara i u Ski centru ”Tornik”, i na stazama Obudojevice u središtu planine u izobilju. Staze su dobro pripremljene, žičare rade, ski škole takođe…

”Na planini se trenutno odmara desetak hiljada gostiju, preovladavaju uz domaće turisti iz Republike Srpske i Crne Gore. Smatramo ovu zimsku posetu veoma dobrom za ovakve prilike, budući da je bilo i otkazivanja rezervacija usled epidemije gripa kao i zbog ekstremno niskih temperatura u prvoj polovini januara”, kaže direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Vladimir ZivanovicOn podseća na izuzetnu posetu ovoj planini tokom novogodišnjih praznika: ”Zlatibor je u tih nekoliko dana bio krcat, oko 25.000 gostiju ovde je boravilo, tri večeri smo imali najpoznatije muzičare na pozornici Kraljevog trga. U hotelima nije bilo slobodnih mesta, turisti su popunili i većinu privatnih apartmana. Skijalište Tornik zabeležilo je tih dana rekord u prodaji ski-karata. To je bila prava završnica 2016. godine, koja je sa rastom posećenosti od oko 10 odsto u odnosu na do sada najbolju 2015. godinu, po broju gostiju bila rekordna u 123 godine organizovanog turizma na Zlatiboru. Kao i sjajan uvod u ovu, nadamo se jednako uspešnu turističku godinu”.

Prema podacima TO Zlatibor, ove zime (u dvokrevetnoj sobi) u hotelu ”Palisad” polupansion se plaća od 5.900 do 9.100 dinara, u ”Olimpu” od 5.250 do 6.900 dinara, ”Čigoti” od 3.200 do 5.200, u ”Dunavu” 4.800, a u hotelu ”Mir” 38,5 evra. U ”Moni” noćenje s doručkom je od 5.600 do 7.900 dinara, u ”Idili” 5.950, u garni hotelu ”Mons” 4.300… Ima i jeftinije: u konačištu TO Zlatibor polupansion sa smeštajem u sobi je 2.300 dinara, u konačištu ”Kaćun” 2.400, a 2.700 kod ”Braće Sekulić”. Ko bi da iznajmi privatni apartman to može učiniti po ceni od 10 do 30 evra po osobi dnevno, zavisi od lokacije i kvaliteta apartmana. A za one što bi najjeftinije da prođu, smeštaj u turističkim selima oko Zlatibora je 800 dinara noćenje, a 1.500 polupansion.

Zlatibor, skijaliste Obudojevica, foto Slobodan Jovicic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *