‘’Ski openingom’’ otvorena zimska sezona na Torniku

Dobra vest za mlade našeg kraja: snega na stazama Ski centra ‘’Tornik’’ ima, žičare rade i skijaška sezona je počela. Otvorena je 22. ovog meseca manifestacijom ‘’Ski opening’’, tokom koje je dva dana skijanje u ovom skijalištu bilo besplatno, a za vikend važi popust od 70 odsto na cenu karata. Dve staze na kojima ima do 30 centimetara utabanog snega već sada su pripremljene za ljubitelje skijanja i snouborda, a tu su i bob na šinama i tjubing staza. Radno vreme ski centra je od 9 do 16 časova.

ski-centar-tornik-ovako-je-prosle-zime-bilo-u-tom-skijalistu-iz-fotodokumentacije-to-zlatiborNa otvaranju ‘’Ski openinga’’ v. d. direktora JP ‘’Skijališta Srbije’’ Dejan Ćika rekao je da je ovo preduzeće spremno dočekalo temperature u minusu, pa je sistem za veštačko osnežavanje radio bez prestanka kako bi se ovaj ski centar što pre pustio u rad. ‘’Skijaška sezona je na Torniku počela još 19. decembra i veoma smo ponosni što smo ove godine značajno ranije pripremili staze za sve skijaše i bordere. Skijašima su na raspolaganju staze Čigota i Tornik, šestosedna žičara, kao i pokretna traka i ski poligon za obuku najmlađih i skijaša početnika“, rekao je Ćika. Njegova očekivanja su da će ova skijališna sezona biti uspešnija od prethodne, koja je na Torniku trajala 45 dana i okupila ukupno 16.000 skijaša.

Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina, naveo je da je Zlatibor spreman za zimsku sezonu i dodao da su rasprodati svi novogodišnji aranžmani u hotelima.Podsetivši ovom prilikom da će goste u novogodišnjij noći na Kraljevom trgu zabavljati Haris Džinović, 1. januara ‘’Riblja Čorba’’, a 2. januara Željko Joksimović, Đurić je rekao da će novogodišnje praznike na toj planini provesti više od 30.000 gostiju. ’’Očekujemo da ova zimska sezona bude rekordna i nadamo se da će trajati najmanje 50 dana’’, kazao je Đurić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *