Protokol o saradnji Zlatibora sa Tuzlanskim kantonom

tuzla16-6U Tuzli je potpisan Protokol o saradnji Turističke organizacije Zlatibor i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona. Protokol o saradnji su potpisali direktor Ureda turističke zajednice Tuzlanskog kantona Asim Bečić i direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović. Potpisivanju protokola su prisustvovali predstavnici turističke privrede, ministri kantonalne vlade, hotela ‘’Palisad’, ‘’Mona’’ i SB ‘’Čigota’’.

Ovom prilikom je u Kristalnoj dvorani hotela ‘’Tuzla’’ predstavljena i turistička ponuda Zlatibora. Prisutnima se na početku obratio Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina. “Zlatibor je mesto gde najveće kompanije iz Srbije, a i iz celog regiona investiraju u hotelske kapacitete i druge sadržaje, opština Čajetina ulaže značajna sredstva u razvoj infrastrukture. A najveća investicija, koja kreće sa realizacijom na proleće, je izgradnja panoramske gondole od centra Zlatibora do vrha Ski- centra Tornik”, rekao je Đurić i dodao da se broj gostiju iz BiH a posebno iz Tuzlanskog kantona u poslednjih nekoliko godina stalno povećava, te da će za goste iz ove regije hotelijeri odobriti brojne popuste.

Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor, naglasio je da je ova saradnja primer dobre prakse i da će prezentacije biti češće kako bi se stanovnici Tuzlanskog kantona upoznali sa ponudom Zlatibora. Ovom prilikom su najavljene manifestacije koje će obeležiti ovu zimsku sezonu, kao što je trodnevni festival ‘’Šankanje’ koji je na programu od 15. do 18. decembra, gde će nastupiti Aca Lukas i Nataša Bekvalac. U pratećem programu festivala organizatori planiraju brojne adrenalinske i zabavne sadržaje. Živanović je podsetio i na program za novogodišnje praznike na Kraljevom trgu sa tri zaista kvalitetna koncerta.

tuzla16-2Predstavnici hotelske privrede Zlatibora govorili su o sadržajima i aranžmanima koje su pripremili za predstojeću sezonu. Katarina Cicvarić je predstavila ponudu hotela ‘’Palisad’’ koji sada ima četiri zvezdice uz poboljšan konfor i kvalitetnije enterijere. Za novogodišnje praznike u njemu će se organizovati i dva koncerta: 31. decembra nastupa Ana Kokić, a 1. januara Adil. Ponudu hotela ‘’Zlatibor Mona’’ je predstavila Vesna Ćosović, koja je istakla da hotel ima kongresni centar sa 500 mesta, spa i velnes centar, igraonicu i dva restorana. O programima SB ‘’Čigota’’ govorio je Zoran Ristanović, posebno istakavši programe ‘’Čigota’’ i ‘’Čigotica’’ kao i zdravstveni i sportski program koje ovaj centar ima.”Čigota je jedan od inicijatora ovih susreta zajedno sa partnerima iz Tuzle i Lukavca. Krajem avgusta potpisali smo jedan memorandum o saradnji sa kantonalnim Ministarstvom turizma kojim su svim gostima iz Tuzlanskog kantona dobreni popusti od 10 odsto na sve usluge našeg centra”, istakao je Ristanović.

Ukupnu ponudu Zlatibora predstavila je Jelica Tošić koja je govorila o zdravstvenom i sportskom turizmu, a predstavljen je i Ski centar Tornik. Takođe je bilo reči i o kongresnom turizmu i organizaciji brojnih manifestaciju na Zlatiboru kao što su doček Nove godine, ‘’Pršutijada’’ i druge. U ime domaćina na saradnji se zahvalio direktor Ureda turističke zajednice Tuzlanskog kantona Asim Bečić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *