Haris Džinović, Riblja čorba i Željko Joksimović za Novu godinu na Zlatiboru

Najposećenija srpska planina Zlatibor na vreme se priprema za period s najvećom navalom gostiju – predstojeće novogodišnje praznike. Ovde Novu godinu uvek dočekuje više desetina hiljada ljudi, pa se organizuju zanimljivi sadržaji u hotelima i restoranima. Ipak, najviše posetilaca okupi se na Kraljevom trgu, gde Zlatiborci tradicionalno organizuju besplatne programe na otvorenom uz poznate zabavljače.

Već sada se zna da će, kako je nedavno objavljeno u Turističkoj organizaciji Zlatibor, na prelasku iz stare u Novu godinu koncert na Kraljevom trgu prirediti Haris Džinović, uz vatromet i svirku ovdašnjih trubača tačno u ponoć. Prvog januara uveče na ovom platou pored jezera nastupa ”Riblja čorba”, a drugog januara okupljene zabavlja Željko Joksimović.

u-tekstu-2 – Ostajemo dosledni tradiciji da vrlo posećeni Zlatibor ima novogodišnje programe kakvi mu i priliče, siguran sam da će to doprineti još boljoj poseti – rekao je Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina, dodajući da ta lokalna samouprava i turistička organizacija značajna sredstva ulažu u zlatiborsku infrastrukturu i nove sadržaje.

Po rečima direktora TO Zlatibor Vladimira Živanovića, sadržaji se spremaju ovde i za početak zimske sezone: već je održan šesti Međunarodni festival veterana folklora, a sredinom meseca je prvi festival ”Šankanje” s nizom muzičkih i drugih programa. On ističe da su cene smeštaja i usluga nepromenjene u odnosu na prošlogodišnje, a ponuda hotela i privatnog smeštaja raznovrsna. Trodnevni novogodišnji aranžmani na bazi polupansiona koštaju od 12.000 do 48.000 dinara, dok će se apartmani u privatnom smeštaju izdavati od 40 evra dnevno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *