Takmičenje u pravljenju ajvara ”Izadji mi na teglu”

Već treću godine zaredom u 40 gradova Srbije organizuje se neobično takmičenje u pripremanju ajvara ”Izadji mi na teglu”. Ovogodišnje finale te manifestacije održaće se  21. i 22. oktobra na Zlatiboru. Najbolje domaćice iz našeg kraja imaju priliku da pokažu svoje umeće u pravljenju ove zimnice.

ajvar-u-tekstu Organizacija “Bašta mašta” pokrenula je ovu konceptualno jedinstvenu manifestaciju na teritoriji cele zemlje, u okviru koje se tokom septembra i oktobra meseca bira najbolji srpski ajvar. Po izjavi organizatora, osnovni cilj ovog zabavnog i korisnog takmičenja je potraga za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg srpskog proizvoda u svetu, kao i spajanje tradicionalnog i modernog, sela i grada, prošlosti i sadašnjosti.

U prethodne dve sezone ovaj karavan obišao je veliki broj gradova, imao preko tri hiljade učesnika i oko osam hiljada proizvedenih tegli specijaliteta od paprika. Ove godine planirano je takmičenje u 25 gradova. Pripremljene su nove aktivnosti za takmičare i posetioce, nagradne igre, kao i zabavni program za najmladje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *