Postavljen kamen temeljac za Omladinsko-kulturni centar na Zlatiboru

Počeli su radovi na izgradnji Omladinsko-kulturnog centra na Zlatiboru, koji će biti završen do jeseni naredne godine. Taj objekat gradi se u neposrednoj blizini zgrade Turističke organizacije Zlatibor, a kamen temeljac za njegovu gradnju zajedno su postavili ministar turizma Rasim Ljajić, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i njegov zamenik Arsen Đurić.

Kako se čulo na svečanosti povodom početka radova, gradi se savremeno multifunkcionalno zdanje, u koje će država i opština zajedno uložiti ukupno  130 miliona dinara u dve faze. Po izjavi ministra Ljajića, ovo je još jedan projekat koji ministarstvo realizuje zajedno sa opštinom Čajetina i TO Zlatibor.

u-tekstu‘’Verujem da će ovo zdanje upotpuniti ponudu Zlatibora, koji je lider planinskog turizma u Srbiji. To je objekat od oko 2.000 kvadrata, koji će imati salu za bioskopske projekcije i pozorišne predstave, galeriju, biblioteku, prostor za različite omladinske i druge sadržaje. Prva faza biće završena do 31. decembra, a njena vrednost je 53 miliona. Ministarstvo izdvaja 20 miliona u ovoj i 20 miliona u sledećoj godini. Ceo poduhvat  trebalo bi da bude završen 1.septembra 2017. godine. Ministarstvo, inače, trenutno finansira pet projekata na Zlatiboru’’, istakao je Ljajić.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je najpre naglasio da će u okviru objekta biti i deo namenjen licima sa posebnim potrebama za njihove skupove i druge sadržaje, pa dodao:
‘’Poznat sam po tome da volim da kritikujem loše poteze i odnos vlade prema manjim lokalnim samoupravama, ali ovde stvarno moram da pohvalim dobru saradnju i napore ministra Ljajića koji je prepoznao potencijale opštine Čajetina. Zahvaljujući tom uzajamnom razumevanju mi smo ovde odradili veliki broj projekata koji su u opštem interesu’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *