‘’Golija’’ dobila zatvoreni bazen

Najstarije odmaralište na Zlatiboru, objekat za odmor dece ‘’Golija’’ kojim gazduje užička ustanova Dečje odmaralište ‘’Zlatibor’’, dobio je nove sadržaje. Ovde je otvoren pokriveni bazen, novi smeštajni deo od 300 kvadrata i teniski teren, a renovirana su i košarkaška igrališta. Time je završena druga faza obnove ‘’Golije’’, u koju su Ministarstvo turizma, grad Užice i ustanova ‘’Zlatibor’’ ukupno uložili preko 27 miliona dinara.

u-tekstu-1   Završetak ovih radova označio je ministar turizma u Vladi Srbije Rasim Ljajić, a svečanosti su prisustvovali i predstavnici grada Užica, opštine Čajetina, kao i zaposleni u ustanovi Dečje odmaralište ’’Zlatibor’’. Već su prošle godine država, grad i ova ustanova značajna sredstva (18 miliona dinara) investirali u prvu fazu uređenja tog objekta za odmor dece, kada je dograđeno 330 kvadrata smeštajnog prostora i pokriven košarkaški teren.

Zahvaljujući ovim obimnim radovima, sada mlade goste ‘’Golije’’, koji iz cele Srbije ovde dolaze na rekreativnu nastavu i sportske kampove, dočekuju znatno bolji smeštajni i drugi uslovi nego ranije. Po najavi direktora ustanove ‘’Zlatibor’’ Vladana Cuparića, koji je zahvalio ministarstvu na velikoj pomoći, u planu za narednu godinu je da se uz ‘’Goliju’ izgradi i sportska dvorana, što je ulaganje vredno oko 27 miliona dinara, u čemu ponovo očekuje pomoć ministarstva. Time bi se zaokružio višegodišnji projekat obnove najstarijeg zlatiborskog odmarališta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *