Od ‘’Liciderskog srca’’ 100.000 dinara za malog Marka

Malom Marku Vujoviću iz Užica, koji raste uz ozbiljno oboljenje srca, stigla je pomoć od festivala ‘’Licidersko srce’’. Njegovoj porodici uručeno je 100.000 dinara, koliko je prikupljeno tokom koncerata i drugih sadržaja u Užicu i okolnim mestima organizovanih na ovom festivalu u avgustu.

Podsećamo da je osmi Medjunarodni festival dečjeg folklora ”Licidersko srce” okupio oko 1.000 mladih učesnika ove manifestacije sa četiri kontinenta. Oni su predstavili tradicionalne igre i pesme zemalja iz kojih dolaze. Pored očuvanja kulture i dobrog druženja ove godine festival je imao i svoju humanitarnu misiju. Za obolelog Marka Vujovića prikupljana je pomoć prodajom liciderskih srca i festivalskih suvenira.

u-tekstu1Predsednica Organizacionog odbora ”Liciderskog srca” Gordana Paunović i PR festivala Ivana Cvetković zajedno sa mladim članovima Udruženja građana ”Era” posetile su porodicu Vujović u užičkom naselju Pora i donele im 100.000 dinara, koliko je za Marka prikupljeno u ovoj humanitarnoj akciji. Mališanu je, naravno, poklonjeno i licidersko srce, simbol darivanja i pažnje.
– Ovo je iznos sakupljen prodajom liciderskih srca i suvenira posetiocima dečjih koncerata tokom festivala, održanih u Užicu, Bajinoj Bašti, Zlatiboru, Požegi i Višegradu. Bilo bi, svakako, i više da kiša nije omela završne dane ”Liciderskog srca”. Nadamo se da će ovo makar malo pomoći lečenju malog Marka i njegovoj porodici – rekla je Gordana.

Na pomoći se zahvalio Markov otac Perica, jedini zaposlen u ovoj petočlanoj porodici, koja samo za lečenje i posebnu ishranu obolelog dečaka izdvaja dvadesetak hiljada dinara mesečno. On je istakao da im je svaki dinar od velikog značaja i zahvalio se Udruženju građana ”Era”, a podsetio i da je humanitarnim koncertom u GKC-u, koji su organizovali užička Kancelarija za mlade i volonteri, za Marka prikupljeno još 109.000 dinara, na čemu su Vujovići takođe vrlo zahvalni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *