‘’Zid slavnih’’ Užičana delo mladih umetnika

Ovih dana novim muralom je ulepšan parking u centru Užica, na mestu stare srušene pošte. Dvoje mladih umetnika Sanja Cvetić i Boban Lazić oslikali su likove znamenitih Užičana.

mural-slika-u-tekstuMesto na ovom ”zidu slavnih” zasluženo su dobili filolog i predsednik vlade Ljubomir Stojanović, oskarovac Stiv Tešić, prva srpska novinarka i moderna plesačica Marija Maga Magazinović, rodonačelnik savremenog srpskog romana Milutin Uskoković, preduzetnik zaslužan za izgradnju prve hidrocentrale Mališa Atanacković i poznati fudbaler Srboljub Srbo Stamenković.

Govoreći o ovom projektu Sanja Cvetić, koja je slikarstvo diplomirala na FLU, kaže da im je prva ideja bila da rade likove poznatih glumaca, ali je prihvaćen stav drugih građana da ipak oslikaju zaslužne Užičane. – S ciljem da ti znameniti Užičani, koji su u ovo vreme malo pali u zaborav, ipak ne budu sasvim zaboravljeni. Mesec dana smo ovo radili, volonterski i bez naknade, sponzori su nam dali boje i skele, a građani nas stalno podržavali – priča Sanja, dok Boban Lazić, koji je završio užičku Umetničku školu,  dodaje da su ovo slikali i noću i po kiši, utrošivši oko 150 kilograma boje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *