Na Zlatiboru počinje gradnja Omladinsko-kulturnog centra

Objekat za mlade i kulturne sadržaje kakav nedostaje Zlatiboru uskoro počinje da se gradi na ovoj planini. Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Čajetina odbornici su doneli zaključak o toj gradnji, koja, kako doznajemo, kreće sredinom septembra. Ovo zdanje prostiraće na oko 1.800 kvadrata u neposrednoj blizini zgrade Turističke organizacije Zlatibor. Planirana je izgradnja biblioteke, velike kongresne sale i medija centra, koji će omogućiti organizovanje kulturnih dešavanja namenjenih turistima i meštanima naše najposećenije planine.

Arsen_Djuric  Zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić potvrdio nam je da sredinom septembra počinje izgradnja Omladinsko-kulturnog centra, koji je poduhvat od naročite važnosti za Zlatibor.

– Na osnovu projekta, napravljenog prošle godine, konkurisali smo kod Ministarstva trgovine i turizma i ono nam je odobrilo sredstva od 20 miliona dinara. Mi smo rebalansom opštinskog budžeta za ovu namenu predvideli još 35 miliona dinara. Planiramo da se u ovoj godini objekat ukrovi, a već u sledećoj radovi završe – objašnjava Đurić.

cam08  Izgradnjom ovog centra kulture sve posećeniji Zlatibor trajno će rešiti problem održavanja raznih manifestacija u zimskim mesecima, koje nije bilo moguće organizovati zbog nedostatka adekvatnog prostora. Plan je da, po uzoru na salu Narodnog pozorišta iz Beograda, u ovom objektu bude urađena najsavremenija scena za pozorišne predstave i bioskopske projekcije kapaciteta 250 mesta.  Pored toga napraviće se i galerija za izložbe slika, biblioteka koja trenutno ne postoji na Zlatiboru i još nekoliko malih sala za omladinska druženja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *