”Hadži prodane duše” pobednici zaječarske Gitarijade

 

Veliki uspeh na nedavno održanoj 50. Gitarijadi u Zaječaru ostvario je rok bend iz Užica ”Hadži prodane duše”. U takmičenju demo bendova iz cele Srbije i okolnih država osvojili su prvo mesto na finalnoj večeri ove jubilarne Gitarijade. Značajan je to rezultat za užičku rok muziku, još veći ako se zna da je među šest finalista, uz pobednike ”Hadži prodane duše”, iz Užica bio i sastav ”Brat”.

Ovogodišnjoj zaječarskoj Gitarijadi prethodilo je nekoliko kvalifikacionih mini gitarijada po gradovima Srbije. Takva je najpre održana u Užicu, gde je pobedio bend ”Brat”,  s tim što ”Hadži prodane duše” ovde tada nisu učestvovale zbog zauzetosti svojih članova. Ipak, oni su se četiri dana kasnije pojavili na predtakmičenju u Valjevu i tu uspeli da pobede. Na polufinalnoj večeri u Zaječaru ”Hadži prodane duše” su svirale dve svoje pesme: poznatu numeru ”Vođa” i novu ”Doktor”. Plasirali su se u finale, pa tu po odluci žirija bili najbolji i osvojili prvo mesto. Kao nagradu dobili su mogućnost da snime svoj prvi album, na kome će se naći sedam  njihovih dosadašnjih pesama i nekoliko novih.

Bend ”Hadži prodane duše” osnovan je 2009. godine. Čine ga Vojislav Lazić (vokal i gitara), Milan Jevtović (bas), Vladimir Radović(gitara) i Stefan Nedeljković(bubnjevi). Sviraju takozvani garažni rok, s tvrđim zvucima gitare. To su momci sa završenim fakultetima (dva pravnika, jedan sa diplomom FON-a, jedan s fakultetom za kulturu i medije) i zaposlenjem, kojima je rok muzika strast, želja da njome ostave pečat u vremenu. Nastupaju uglavnom u Beogradu i užičkom kraju, a do sada su svirali na ”Birfestu”, ”Birgardenu”, dva puta na banjalučkom ”Demofestu” i drugim festivalima. Pobeda na Gitarijadi donela im je veliko zadovoljstvo i pažnju medija, a sada, kako kažu, namera im je da se muzici još više posvete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *