Radionice za decu čajetinskog ”Zračka”

Zracak_kuhinjica_1Druženja korisnika Dnevnog boravka za decu sa posebnim potrebama „Zračak“ i volontera iz Volonterskog socijalnog servisa traju od osnivanja ove službe, na obostrano zadovoljstvo. U proteklom periodu organizovane su muzičke, likovne, kulinarske i okupacione radionice, kao i edukativne radionice veronauke.
‘’Zlatiborski krug’’, koji je pružalac ove socijalne usluge u Čajetini, već godinama uključuje volontere u rad sa korisnicima. Ti dobrovoljni aktivisti se, u saradnji sa nastavnim osobljem, trude da vreme koje deca provode u „Zračku“ učine što kvalitetnijim i korisnijim.

‘’Poseban značaj radionica je u tome što korisnici imaju priliku da razvijaju svoje veštine komunikacije u širem društvenom polju, da kroz igru stiču nova i obnavljaju stara znanja“, objašnjava defektolog Svetlana Vučićević.

U svet volonterstva Marko Vermezović je stupio pre godinu dana, a na tu odluku, kako kaže, podstakla ga je nastavnica srpskog jezika i književnosti Jagoda Jeremić, istaknuta u humanitarnim aktivnostima. ‘’Lep je osećaj družiti se sa decom iz ‘Zračka’, a svaki novi susret predstavlja i novo iskustvo’’ kaže Marko.

zracak_mladji_4Stariji korisnici učestvuju u kulinarskim radionicama dok se sa mlađim sprovode okupacione, edukativne, muzičke i likovne. Svakom od njih prija poneka aktivnost, dok Katarina Kaja Novaković izdvaja muzičku radionicu. Ona je, na zadovoljstvo svih, otpevala dve pesme i za to bila nagrađena velikim aplauzom.

Rezultati koji se postižu u radu sa decom iz Dnevnog boravka ‘’Zračak’’ su primetni, a njihov napredak predstavlja najveći uspeh za one koji su svakodnevno sa njima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *