Mladi folklorci, ”Riblja čorba”, ”Blekova petorka” i drugi na ”Užičkom letu”

Zahuktalo se ”Užičko leto 2016.” koje organizuje Turistička organizacija Užica. U prvoj polovini jula ovde je viđeno nekoliko zanimljivih programa, kao što su tradicionalni skokovi sa starog železničkog mosta u Đetinju i državno prvenstvo u sportskom penjanju na prirodnoj steni ispod Starog grada, a u Gradskom kulturnom centru priređeni su pojedini muzički sadržaji i festival evropskog filma.

Park fest 1   Od dešavanja najavljenih za drugu polovinu ovog meseca izdvajamo nastup poznatog di-džeja Uroša Đurića 23.jula u GKC-u, a pre svega sadržajni ”Park fest”, rok festival koji poslednjeg julskog vikenda u Velikom parku organizuje ”Omladina Užica”.  Tu će nastupiti ”Riblja čorba”, ”Orthodox Celts”, ”Who See”, ‘THCF”, ”Ničim izazvan”, ”Artan Lili”, ”Stereo banana”, ”Mortal Kombat”, ”S.O.B.”, ”Lude žene”, Geo da Silva, Kizami, Loud Dis i Steve Drop. Ulaznica za ”Park fest” je 600 dinara.

Avgustovski program počinje 5.avgusta solističkim koncertom baritona Miloša Radovića koji će u Gradskom kulturnom centru pevati evergrin melodije. Od 15. do 19. ulice Užica preplaviće mladi folklorci iz sveta, jer se tada održava međunarodni dečji festival folklora ”Licidersko srce” koji organizuje udruženje ”Ere”. Za 20.avgust na trgu je zakazan koncert popularne ”Blekove petorke” predvođene Markom Jankovićem. A završnica ”Užičkog leta” u znaku je YU roka – sastav ”Drugi način” nastupiće 2.septembra u Gradskom kulturnom centru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *