Nove biciklističke staze na Torniku

1Letnja sezona u zlatiborskom Ski-centru ”Tornik” ispod najvišeg vrha ove planine počela je nedavno otvaranjem novog ”Avantura parka”, na oko 1.000 kvadrata, a tu je još novih zanimljivih sadržaja. Po rečima Dejana Ljevnaića, v.d. direktora JP ”Skijališta Srbije”, ovde je za početak ove sezone otvorena  i nova staza za planinski biciklizam dugu tri kilometra sa tri različite vrste podloga.

Već smo, prilikom boravka na Torniku, videli mlade bicikliste naših sportskih klubova kako treniraju na ovoj stazi smeštenoj pored polazne stanice šestosedne žičare. Svi oni izrazili su zadovoljstvo položajem i pripremljenošću staze, kao i uslovima u ovom centru za planinske pripreme. Osim što pogoduju aktivnim sportistima, ove terene koriste i rekreativci ljubitelji biciklizma.

2Tako tokom leta, zahvaljujući svim ulaganjima ”Skijališta Srbije” i Ministarstva turizma poslednjih godina, posetioci Tornika mogu da uživaju u panoramskoj vožnji šestosednom žičarom, vožnji bobom na šinama, vožnji tjubingom, multifunkcionalnom terenu, tu su i dva igrališta za decu, a sada i Avantura park i  biciklistička staza. – Kao  i prošle godine ovde ćemo organizovati ”top samer” vikende sa 20 odsto popusta na cene adrenalinskih sadržaja. Ski-centar radi od srede do nedelje, radno vreme je od 11 do 18  časova, a organizovan je svakodnevni prevoz autobusom od Zlatibora do Tornika – dodao je Ljevnaić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *