U Igrama bez granica na Zlatiboru pobedio Kragujevac

DSCN2086Penila se voda bazena hotela ”Olimp” na Zlatiboru dok su se ovde održavale Igre bez granica ”City games”, finalno takmičenje za gradove Srbije. U ovo finale, posle kvalifikacija u Somboru i Kraljevu, plasiralo se šest gradskih ekipa: Kragujevac, Kraljevo, Trstenik, dve iz Sombora i Zlatibor.

Neobične su bila ta nadmetanja. Ekipe (svaka po pet muških i tri ženska člana) takmičile su se u sledećim igrama: leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, vošarka(košarka u vodi), vodena alka, pršuta i veslo. Bilo je potrebno umeće, fizička pripremljenost, snalažljivost, brzo plivanje, pa i doza sreće.

DSCN2114
Ishod je bio neizvestan sve do pretposlednje igre, kada su članovi ekipe Kragujevca uspeli da izmaknu konkurentima i u konačnom rezultatu osvoje prvo mesto. Iza njih plasirao se Sombor(UB tim), a treće je bilo Kraljevo.

Pobednici su se plasirali na međunarodno ”City games” finale koje se održava u Biogradu na moru u Hrvatskoj, verovatno početkom septembra. Tu će se nadmetati gradovi iz 12 država.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *