Na Torniku u ”Avantura parku” zip lajn, Tarzan lijane i cik-cak mostovi

slika 2 Početak letnje sezone u zlatiborskom Ski-centru Tornik obeležen je otvaranjem novog adrenalinskog sadržaja ‘’Avantura parka”. Ovaj zabavni poligon, koji je izgradjen uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, prostire se na oko 1.000 kvadrata sa velikim brojem prepreka i staza.

”Avantura park” podeljen je u tri celine, za različite grupe korisnika. Jedan deo sastoji se od 16 prepreka:  gelenderi (zip lajn), viseći mostovi, viseće mreže, Tarzan lijane, paukove mreže od užadi, cik-cak mostovi, prečka-most, kretanje surf daskom ili sankama… Drugi deo koji nosi naziv ‘’Agiliti poligon’’ sadrži oko 10 staza i prepreka na tlu: mini drveni lavirint sa preprekama, mreže, penjalice, valjci/panjići, balans greda, zid za penjanje…Tu je i deo za decu i početnike u kojem su predvidjeni sadržaji na stubovima uz opremu maksimalne bezbednosti.

Ovaj novi sadržaj otvorio je ministar turizma Rasim Ljajić, koji je sa kacigom na glavi, zakačen sigurnosnom sajlom prvi isprobao jednu prepreku novootvorenog parka.

–  Ovaj projekat realDSCN1995izujemo sa ”Skijalištima Srbije” s ciljem da Zlatibor postane celogodišnja turistička destinacija. Ministarstvo turizma je uložilo 12,5 miliona dinara u izgradnju ovog ”Avantura parka” i zip-lajna koji do 1. oktobra ovde treba da bude  završen. Radimo i druge projekte u ovom kraju. Izdvojili smo 20 miliona dinara za gradnju omladinsko-kulturnog centra na Zlatiboru, novi sadržaj potreban planini za poboljšanje ponude. Ulažemo i dodatnih 13 miliona dinara za izgradnju zatvorenog bazena u zlatiborskom dečjem odmaralištu ”Golija”, pomažemo neke užičke projekte, Spomen obeležje Kadinjača i druge – rekao je ministar Ljajić.

O proširenju sadržaja u Ski-centru Tornik govorio je v.d. direktora ”Skijališta Srbije” Dejan Ljevnaić, a na pomoći ministarstva u ovom projektu zahvalio se Arsen Đurić, direktor TO Zlatibor, najavljujući da gradnja omladinsko-kulturnog centra na Zlatiboru počinje u avgustu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *