Nataša, Sergej i ostali ’’Vidovdanski vitezovi’’

kesmanovic_i_stojiljkovicOpština Čajetina dodelila je na ’’Vidovdanskim svečanostima’’, održanim povodom Dana opštine i početka ’’Zlatiborskog kulturnog leta’’, tradicionalna priznanja ’’Vidovdanski vitez’’. Ovog puta dobitnici su: vitezovi srpske književnosti Vladimir Kecmanović i Dejan Stojiljković, vitez srpske glume Sergej Trifunović, vitez srpske medicine prof.dr Radan Džodić, vitez srpske muzike Zoran Simjanović, vitez srpskog slikarstva Saša Marjanović, vitez srpskog sporta Nataša Kovačević i vitez srpske privrede preduzeće ’’Prvi partizan’’ iz Užica. Njiima je ta priznanja na svečanoj akademiji u Kongresnom centru ’’Srbija’’ na Zlatiboru uručio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Od svih dobitnika najjači aplauz dobila je mlada košarkašica Nataša Kovačević. Ona je pre tri godine doživela saobraćajnu nesreću posle koje joj je amputirana noga ispod kolena, ali je svojom upornošću i snažnom voljom uspela da sa sportskom protezom nastavi profesionalno bavljenje košarkom. ’’Najvažnije je sačuvati veru u sebe. Vitez nije onaj ko je ostao nepobeđen nego onaj ko ide napred uprkos svemu. Moja poruka je: usudite se da sanjate svoje snove i ne odustajte ni kada se zatvori onaj viteški vizir’’, rekla je Nataša.

????????????????????????????????????

Glumac Sergej Trifunović je, uz izuzetne glumačke domete, ovom prilikom istaknut i kao osnivač humanitarne fondacije za pomoć najmlađima ’’Produži život’’. U glumačkoj karijeri je dobio mnoštvo nagrada, od kojih su tri veoma značajne. ’’Sterijinu nagradu sam poklonio ocu, ’Zlatnog ćurana’ Narodnom pozorištu, a nagrada ’Zoran Radmilović’ mi je najdraža, čuvam je u svom stanu. Ovo priznanje viteza će biti pored Zoranovog, jer volim Zlatibor, Užice u kome sam odrastao, ovaj kraj nekako doživljavam kao svoj’’, kazao je vitez srpske glume Sergej Trifunović.

Po rečima Milana Stamatovića, dodela ’’Vidovdanskog viteza’’dokaz je da i male sredine poput Čajetine mogu da budu uspešne i centri velikih događaja. U poplavi kiča i šunda u Srbiji ovim želimo da ukažemo na drukčije, istinske vrednosti i na ljude koji u svojim profesijama daju viteški doprinos, naglasio je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *