Škola iz Mačkata prednjači u ekologiji

Đaci i nastavnici OŠ „Milivoje Borović“ iz Mačkata, poznate po ekološkim aktivnostima za koje im je dodeljena zelena zastava međunarodnog programa ‘’Eko skola’’, na završetku školske godine organizovali su sadržajan projektni dan. Ispunili su ga mnoštvom radionica, vežbaonicama i ostalih kreativnih aktivnosti za promociju zaštite životne sredine i održivog razvoja.

mackat-5Aktivnosti su im bile podeljene za učenike nižih i viših razreda. Mlađi đaci su se, recimo, bavili pravljenjem ornamenata i figura životinja od starog papira, nakita od otpada, izradom edukativnih materijala, a stariji su učestvovali u eko-kvizu, učili o dekupaž tehnici, gledali kratke filmove iz oblasti ekologije i drugo. Radionice su trajale po pola sata, a đaci su raspoređivani prema sopstvenim željama i sklonostima. Učestvovali su i učenici iz Šljivovice.

Na putu do formiranja ekološki poželjnog ponašanja kod dece u mačkatskoj školi preduzimaju tokom godine niz aktivnosti. Ne samo na časovima biologije i u eko-sekciji, već i radionicama sa timskim radom kao i saradnjom sa društvenom zajednicom. Ovde je prigodnim sadržajima u aprilu obeležen Svetski dan planete Zemlje, a u maju Svetski dan biodiverziteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *