Paintball teren otvoren na Zlatiboru

slika 12Za paintball kažu da je uzbudljiv ekstremni sport sa posebnim nabojem adrenalina. Taktička igra koja predstavlja imitaciju vatrenih kontakata na ogranicenom prostoru, za koju se koristi specijalni pneumatski marker iz koga se puca lopticama punim boje. Takva zabava zaživela je na Zlatiboru, gde je nedavno otvoren paintball teren i osnovan Paintball klub ‘’Zlatibor’’.

Iz tog kluba pozivaju sve zainteresovane da se priključe ovoj zabavi, nazivajući je najboljim adrenalinskim sportom. On je, kažu, šansa da za trenutak pobegnete od svakodnevnih obaveza i obnovite svoj duh za pustolovinama. Paintball je, navode njegovi promoteri, sport koji izgrađuje karakter, postiže samopouzdanje i razvija duh vođe, idealan i kao ‘’team building’’ aktivnost.

A da se taj novi sport povezuje sa drugim zlatiborskim dešavanjima, govori turnir u paintballu koji će biti na predstojećem festivalu ‘Hills Up’’. Tu se kotizacija po ekipi plaća 5.000 dinara, maksimalno učestvuje 16 ekipa, a pobednik turnira osvaja 20.000 dinara i VIP meč protiv jednog od izvođača sa ‘’Hills Up’’ festivala, dok drugoplasiranima pripada vikend na Zlatiboru za celu ekipu.

Više pojedinosti o ovom sportu i zlatiborskom klubu moguće je videti na fejsbuk stranici:  https://www.facebook.com/paintballzlatibor/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *