Kamp na Zlatiboru proširuju zbog navale kampera iz Evrope

IMG_5177_resize Prvi kamperi u ovoj sezoni na Zlatiboru su gosti iz Holandije. To su, kako saznajemo u Turističkoj organizaciji Zlatibor, članovi holandskog kamp kluba NKC koji drugu godinu zaredom borave na našoj najposećenijoj planini. Ova prva grupa brojala je 36 kampera koji su ovde u zlatiborsko Tić Polje stigli sa 18 kamp vozila.

Ubrzo za njima došli su i članovi takođe holandskog kluba ACSI sa 11 vozila, a početkom juna stižu nove grupe NKC i ANWB kampera, kao i ljubitelji ovakvog odmora iz Austrije i Slovenije. Već je, kažu na Zlatiboru, sedam inostranih grupa rezervisalo letnji boravak u ovom auto-kampu.

Tolika predsezonska navala kampera, rekao nam je zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić, učinila je tesnim ovaj prostor. – Zato smo morali da ga proširujemo, ovih dana završavamo 13 novih parcela za parkiranje vozila. Kamp radi sve bolje, a našim promocijama po državama EU ušli smo na mape najznačajnijih kamperskih udruženja u Evropi. Zato narednih godina očekujemo da u kampu bude hiljade stranih gostiju – kaže Đurić.

IMG_3225_resize  S obzirom da turisti iz auto-kampa obično obilaze planinu i upoznaju sa za izletištima, ovi gosti iz Holandije su u pratnji licenciranog turističkog vodiča posetili Muzej ’’Staro selo’’ u Sirogojnu. Tu su se, među starinskim kućama brvnarama jedinog etno-muzeja na otvorenom, upoznali sa istorijom, narodnim graditeljstvom i tradicijom zlatiborskog kraja. Boravili su i u Mokroj Gori, posetivši ’’Šargansku osmicu’’ i Drvengrad.

Podsećamo da su Holanđani, zajedno sa Slovencima, bili prvi gosti kad je u leto 2014.godine proradio ovaj auto-kamp u Tić Polju: okružen borovom šumom na prostoru od 1,5 hektara, tada sa 52 kamp jedinice i recepcijom, kuhinjom, letnjikovcem sa roštiljem, svim priključcima, savremeno uređen, zadovoljava uslove za kategoriju od tri zvezdice. Izgradnja kampa delo je Turističke organizacije Zlatibor, a u tome su joj pomogli opština Čajetina, Ministarstvo ekonomije, Regionalna razvojna agencija ’’Zlatibor’’ i UNDP program.

Cenovnik u auto-kampu na Zlatiboru:

 

  Usluga                                                                   Cena

 1. Odrasli                                                        3 evra
 2. Deca do 7 godina                                      gratis
 3. Deca od 7 do 14 godina                           2 evra
 4. Autodom                                                    7 evra
 5. Kamper, kamp prikolica                          7 evra
 6. Priključak na struju i vodu                      3 evra
 7. Pas                                                               gratis
 8. Motocikl                                                      gratis
 9. Šator                                                           3 evra
 10. Boravak od 7 ili više noći –                  10 odsto
 11. Korišćenje veš mašine                               gratis
 12. Korišćenje mašine za sušenje veša         gratis
 13. WiFi internet veza                                      gratis

 

Boravišna taksa plaća se 120 dinara dnevno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *