‘’Eastock’’ – užičke rok zvezde u usponu

Na proteklom ”Next” festivalu, nedavno održanom u užičkom Gradskom kulturnom centru, posebnu pažnju publike privukao je bend ”Eastock”. Mladi, četvoročlani rok sastav iz Užica koji čine Nemanja Valjarević (vokal), Lazar Gavrilović (gitara), Marko Gavrilović (bas gitara) i Srbislav Savić (bubnjevi).

Ova grupa muzičara okupila se 2014. sasvim slučajno, kako oni kažu, da odsviraju jednu humanitarnu svirku. Tada se javila ideja za ovakav bend, ali je ona realizovana tek u junu 2015. Uz novo ime ”Eastock”, ta ekipa počinje sa uvežbavanjem repertara u prostorijama za probe užičkog GKC-a. Inspirisani muzikom ”EKV-a”, ”Van Gogh-a”, ”Nirvane”, ”Red hot chili peppers-a” i drugih, grade svoj stil koji odlikuje tvrda svirka alternativnog roka i troglasno pevanje. Zaista je retkost na užičkoj sceni čuti takvo slaganje vokala koje daje posebnu čar njihovom nastupu. Na svirkama ”Eastocka” mogu se čuti strani i domaći hitovi, obradjeni u njima svojstvenom stilu, ali i nekoliko autorskih pesama za koje članovi benda sami prave aranžmane i pišu tekstove.

valjakIako postoje tek godinu dana, publika je mogla da ih čuje na mnogo koncerata u Užicu i okolini.
”Svirali smo na ”Next” festivalu, pribojskom ”Lim festu”, požeškom ”Rock festu”… Bilo je tu i samostalnih nastupa u užičkom klubu ”Dabliner”, u ”Srpskom pabu” u Čačku. Na banjalučkom ”Pecham live stage” takmičenju bendova osvojili smo drugo mesto. Dosta vremena izdvajamo za probe na kojima se bend uvežbava za predstojeći period, jer smo u pregovorima sa nekoliko letnjih festivala”, kaže Nemanja Valjarević, pevač i frontmen ovog sastava.

lazo”Eastock” je prepoznatljiv i po tome što ima braću blizance, Lazara i Marka Gavrilovića, poreklom iz Višegrada. Gitarista Lazar, koji je ujedno i tekstopisac, za portal ”Eramedia” ističe da publika podržava njihov autorski rad i da im to daje elan da napreduju.
”Trudimo se da napravimo što više pesama, jer nam je plan da u bližoj budućnosti na koncertima izvodimo samo naše stvari. Za sada se repertoar sastoji iz pesama koje volimo i mi i publika, a naša energija na sceni garantuje dobar provod”, dodaje Lazar.

mikiNjegov brat blizanac Marko, ujedno i kolega na studijama građevine(koju s njima studira i bubnjar Srbislav, dok je pevač Nemanja budući fizioterapeut), na naše pitanje kako devojke reaguju na njihove nastupe u šali odgovara:
”Nisu ravnodušne, iako biti roker više nije isplativo kao nekad. S tim što posle svirke naš pevač Nemanja rasporedjuje obožavateljke članovima benda, mada uvek sebi uzme one najlepše”.

 

krstoOvi momci, pred kojima je izgledna karijera, nedavno su izbacili svoj prvi  singl ”Dan”. Upečatljiv spot za ovu pesmu uradio je Stefan Tošović, užički student multimedija. Za samo nekoliko dana ovaj video na ”youtube-u” ima već nekoliko hiljada pregleda.

 

 

 

Spot za pesmu ”Dan” : https://www.youtube.com/watch?v=KHun7H1coyU

Facebook stranica benda: https://www.facebook.com/NeciValjak/?fref=ts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *