Promocije po svetu za rekordnu posećenost Zlatibora

Interesovanje domaćih i stranih turista za Zlatibor vrtoglavo raste iz sezone u sezonu, s ponosom ističu u zlatiborskoj turističkoj organizaciji. Prošla godina je bila rekordna po broju poseta ovoj planini. Takav trend se nastavlja: u prva tri meseca ove godine zabeležen je porast broja noćenja od  22 odsto.

1Jedan od razloga ovakvog uspeha, uz stalno proširivanje ponude, su i promotivne aktivnosti Turističke organizacije Zlatibor.
– Planirane su u narednom periodu dve promotivne predsezonske kampanje: jedna prolećna i druga jesenja. Od 15. maja kreću promocije Zlatibora kako na domaćem tržištu, tako i u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji, Rumuniji, Rusiji. Pored promocija planirana je bilbord kampanja, zatim reklamiranje na  internet portalima, na televizijskim i radio stanicama – rekao je na nedavnoj konferenciji za novinare Arsen Đurić, direktor ove turističke organizacije.

Zlatiborci u ovim kampanjama veoma drže i do savremenih tehnologija. Uradjena je nova modernizovana web stranica i besplatna aplikacija za mobilne telefone preko kojih će se informisati potencijalni posetioci o turističkoj ponudi. Po rečima Vladimira Živanovića iz TO Zlatibor, velika pažnja se posvećuje i društvenim mrežama, kako bi kompletna ponuda ove planine bila dostupna što većem broju ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *