Dejan Petrović nezadovoljan humanošću Užičana

Dejan i AcoU užičkom Gradskom kulturnom centru održan je humanitarni nastup Dejana Petrovića i ”Big benda” u okviru manifestacije ”Koncert za moje Užice”. Nosilac zvanja prve trube sveta, praćen svojim velikim orkestrom, svirao je sa ciljem da prikupi novac potreban za kupovinu defibrilratora za užički Zdravstveni centar.

Ovaj majstor trube, naslednik starog trubačkog asa Mića Petrovića, spremio je za svoje Užičane raznovrstan repertoar i odlično ozvučenje. Preplitao je etno zvuke sa svetskim hitovima. Mogle su se čuti numere ”Ramštajna”, Toma Džonsa, Džejmsa Brauna, ali i narodne melodije, ”Vrtlog” i poznata trubačka kola iz našeg kraja. Iako su muzičari dali sve od sebe da naprave dobru žurku, Dejan nije mogao da sakrije nezadovoljstvo zbog slabe posećenosti koncerta. Prema njegovim rečima, skupljen je samo jedan deo novca, ali će on uz pomoć svojih prijatelja i poslovnih saradnika obezbediti potreban defibrilator.

Ovu manifestaciju podržali su i ljudi iz gradske uprave, na čelu sa gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem, koji je sa svojim sugradjanima odigrao kolo. Jedan od donatora bila je i Apatinska pivara, koja je svo piće prodavano na šankovima dala besplatno, te je i taj prihod dodat u fond za kupovinu ove medicinske opreme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *