Obnovljena zgrada Prve osnovne škole u Užicu

pX3N1X3XoZW5pY2lfT6lfS3JhbGpfUGV0_= ar_II_priredili_povodom_renoviranja_skole Obimnim radovima u okviru projekta ‘’Veliko srce’’ obnovljena je zgrada Prve osnovne škole Kralj Petar II, najstarije i najbrojnije osmoletke u Užicu, osnovane pre 132 godine koja sada ima oko 1.200 đaka. Renovirani su toaleti, obnovljene tri dotrajale školske učionice, postavljena nova ograda i uređen deo dvorišta škole. Ovaj projekat, vredan blizu šest miliona dinara, realizovali su ‘’Eurobanka’’ i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ uz pomoć grada Užica.

“U ime učenika, zaposlenih i roditelja Prve osnovne škole Kralj Petar II zahvaljujemo Fondaciji Divac, Eurobanci i gradu Užicu što su pomogli da se saniraju toaleti u našoj školi, postavi zaštitna ograda i kompletno renoviraju tri učionice. Ovo će boravak dece u našoj školi učiniti prijatnijim i unaprediti rad u ustanovi” – rekao je direktor ove škole Nikola Bacetić.

so-8859-2_B_dGFyX0lJLF96YWh2YWxqdWplX3NlX0V1cm9iYW5rX1NyYmlqYV9pX0Zv_= ndaciji_Ana_i_Vlade_Divac Gradonačelnik Užica Tihomir Petković napomenuo je da je učešće grada u projektu bilo 1,2 miliona dinara, te da je u saradnji sa Fondacijom Divac ovde realizovano nekoliko značajnih projekata. ’’Drago nam je što je fondacija zajedno sa Eurobankom u nama prepoznala partnera i  svojom donacijom deci omogućila bolje i humanije uslove za školovanje i odrastanje. Posvećenost i odgovornost sa kojom se realizuju brojni projekti, usmereni prvenstveno prema onima koji pripadaju najosetljivijim kategorijama društva, treba da i drugima budu primer da čine dobro, jer to jeste najbolji deo svakog od nas” – rekao je Petković.

Na svečanosti povodom završetka radova đake je pozdravila i Ana Divac, osnivač i predsednica Upravnog odbora Fondacije ‘’Ana i Vlade Divac’’.  Po njenim rečima, „Veliko srce“ je sjajan primer kako fondacije i kompanije mogu da uspešnom saradnjom menjaju društvo na bolje, menjajući najpre uslove za kvalitetno odrastanje i obrazovanje naših najmlađih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *