Besplatno na koncert ansambla ’’Ruska renesansa’’

Marija LegusovaNajveći muzički talenti iz Rusije, polaznici ugledne muzičke akademije ’’Gnesin’’ iz Moskve, opet nastupaju u Užicu. Koncert njihovog ansambla ’’Ruska renesansa’’ na programu je u četvrtak 18. februara u sali Narodnog pozorišta. Ulaz je besplatan, a sviraće ruske, strane i srpske pesme u njihovom aranžmanu.

Ovaj koncert poklon je Užičanima povodom otvaranja Kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom u našem gradu, zakazano za 19.februar. Mladi ruski muzičari besplatno sviraju kako bi se odužili ljubiteljima muzike u Užicu za izuzetan prijem koji ih je oduševio prilikom nedavnog nastupa. Podsećamo da su sredinom oktobra, u okviru sadržaja organizovanih povodom Dana grada, oni u sali Gradskog kulturnog centra održali dva uspešna koncerta.

Branko Gavrilovic i Milovan ObrenovicNastup ansambla ’’Ruska renesansa’’(čine ga svirači Ivan Kuznjecov, Aleksandr Tarasov, Ivan Vinogradov i Anastasija Zaharova, te vokal Marija Legusova) najavili su na konferenciji za novinare u GKC-u direktor te ustanove Milovan Obrenović i gradski većnik Branko Gavrilović. Po njihovim rečima očekuje se sadržajan muzički događaj i puna pozorišna sala. Predstoje nam, kako su rekli, slična kvalitetna dešavanja u narednom periodu s obzirom da je grad Užice potpisao sporazum sa Ruskim domom u Beogradu o saradnji u oblasti kulture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *