Petica za timsku nastavu u ”Dušanu Jerkoviću”

Završnicu prvog polugodišta u užičkoj OŠ ”Dušan Jerković” obeležili su jednom zanimljivošću u nastavnom programu – timskom  nastavom. U želji da isprobaju puteve kako da probude dečju radoznalost, primenili su taj zajednički rad u predmetu srpski jezik kod učenika drugog razreda.

IMG_3485-300x225Učiteljice Božana Jeveričić i Nadežda Popović zajedno sa nastavnicom srpskog jezika Danijelom Knežević održale su takav čas srpskog jezika u drugom razredu, koristeći timsku nastavu u obradi narodne basne „Lisica i gavran“ .

Najpre su, kako to na školskom sajtu opisuje nastavnica Mirjana R.Pejović,  formirane grupe od po pet učenika iz pet odeljenja drugog razreda, a članovi grupe birani su slučajnim izborom. Uz sticanje znanja, jedan od ciljeva bio je da se uspostave saradnički odnosi između odeljenja.

Tokom celog časa učenici su bili angažovani, pažljivo slušali uputstva za rad, aktivno radili na zadacima. Primenom „Tehnike šest šešira“ razmatrali su ponašanje lisice sa više aspekata, a sastavljanjem činkvine(tehnike u nastavi za proveru znanja) istakli su osobine gavrana, iznoseći svoje stavove o njihovom ponašanju i postupcima.

Učenici su, na kraju, imali priliku da ocene čas i svoje nastavnike. Ocena je bila – čista petica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *