‘’Regina’’, ‘’HHE’’ i ‘’Trese, lupa, udara’’ u GKC-u

U užičkom Gradskom kulturnom centru tokom februara i marta očekuje nas niz zanimljivih muzičkih sadržaja. Prema rečima Miloša Milojevića, rukovodioca programskog sektora, Užičani će pored kabarea, slikarskih izložbi, književnih večeri imati priliku da čuju nekoliko poznatih muzičkih bendova.

 

unnamedVeć 9. februara u naš grad dolazi sastav “Human Holographic Element”. To je muzička grupa koja svira eksperimental i modernu klasiku sa elementima New age-a i progresivnog post roka. Nastali su 2013. godine i već posle godinu dana najveći muzički portal u BiH www.muzickazona.ba ih proglašava za najperspektivniji bend. Sada, nakon 40 koncerata širom Evrope, završavaju snimanje svog prvog albuma ‘’Philophobia’’.

 

frano Posle ovog mladog i perspektivnog benda na binu GKC-a izaći će iskusni pevač i glumac iz Dubrovnika Frano Lasić. Ovaj koncert je zakazan za 12. februar, a detaljnije o njemu možete pročitati u našem tekstu posvećenom upravo ovom koncertu. http://eramedia.rs/2016/01/20/koncert-frana-lasica-u-uzicu/ (link od teksta: Koncert Frana Lasića u Užicu)

 

unnamed (1)Za sam kraj ovog meseca 27. nas očekuje koncert grupe ‘’Iskaz’’. Muzičari koji iza sebe imaju četiri studijska albuma Užičanima će predstaviti svoje pesme, koje se zasnivaju na mešavini hip hopa, panka, hard kora i sličnih pravaca. Tvrdi zvuk ovog sastava, kako oni kažu, upotpunjuje se tekstovima o mladalačkom buntu, pozivu na budjenje, stavu čoveka kao jedinke i pitanju postojanja čoveka.

 

unnamed (2)Za dan žena 8. marta nastupiće grupa ‘’Regina’’. Proslavljeni bend iz BiH će zabaviti publiku svojim hitovima ‘’Ljubav nije za nas’’, ‘’Spavaj’’, ‘’Ne pitaj me’’ i mnogim drugim. Ovaj muzički sastav je predstavljao svoju zemlju na Evrosongu sa pesmom ‘’Bistra voda’’.

 

unnamed (3)Poslednji u nizu nastupa za ovaj period biće održan 11. marta. U pitanju je koncert grupe ‘’Trese, lupa, udara’’. Ovaj bend čine proslavljeni beogradski muzičari iz sastava ‘’Disciplina kičme’’, ‘’Elekrtični orgazam’’, ‘’The Restless’’. Dušan Kojić Koja je frontmen ove grupe, on peva i svira gitaru. Bas gitarista je Zoran Radomirović Švaba, a za bubnjevima je Rade Vulić Vul. Muzika koja će biti predstavljena u Užicu zasniva se na rok standardima i muzici iz filma ‘’Kako je propao rokenrol’’ čije je autor Koja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *