Savindan u Prvoj osnovnoj školi

Škole u užičkom kraju proslavile su Svetog Savu, školsku slavu. Lepa svečanost priredjena je i u Prvoj osnovnoj školi Kralja Petra II.

Picture 023Kako saznajemo, tu je preko 60 djaka, uz svoje nastavnike, već duže vreme marljivo spremalo priredbu povodom ovog dogadjaja. Proslavu je, održanu u fiskulturnoj sali ove škole,himnom Svetom Savi otvorio djački hor Prve osnovne koji vodi i uvežbava profesorka muzičke kulture Jasminka Gajić. Potom je usledilo čitanje prigodnih sadržaja iz književnih dela vezanih za Svetog Savu, folklorne izvedbe, pevanje pesama ispevanih u čast ovog svetitelja, zaštitnika škola.

Dobrodošlicu na ovaj dogadjaj prisutnima je poželeo direktor ove škole Nikola Bacetić. On je tom prilikom čestitao svojim djacima praznik. U prigodnom govoru podsetio je na značaj Svetog Save za školstvo i kako je baš Prva osnovna škola, devedesetih godina, doprinela početku obeležavanja Savindana u užičkom kraju.

Picture 032– Naša škola je u protekloj deceniji zabeležila veliki porast đaka. Danas, sa ukupno 1303 učenika ona je najveća u gradu. Poslednjih godina beležimo zapažene uspehe na završnom ispitu i na gotovo svim takmičenjima. Proteklu godinu, uz veliku podršku i materijalnu pomoć grada, su obeležili značajni infrastrukturni radovi na školi: renoviranje učeničkih toaleta i učionica kao i postavljanje zaštitne ograde. Zbog velikog porasta broja djaka u toku je izrada projekta za proširenje škole i za izgradnju fiskulturne sale. Očekujemo da će u bliskoj budućnosti doći do rešavanja najvećih infrastrukturnih problema kojima je škola opterećena – izjavio je Bacetić.

One thought on “Savindan u Prvoj osnovnoj školi

  • January 28, 2016 at 5:09 pm
    Permalink

    Sve pohvale za skole u Ravnima i Staparima. Njihovi rezultati su vredni divljenja.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *