U Tininim rukama časni krst iz Đetinje

DSCN1094Osmi put po redu, otkako je obnovljena ova tradicija, plivalo se ovog bogojavljenskog jutra za časni krst na užičkoj plaži. Na ovoj do sada najmasovnijoj trci pobedu je odnela Kristina Tina Mihajlović, dama u svojoj petoj deceniji života, jedina pripadnica lepšeg pola koja se takmičila. Oko 50 snažnih i spremnih momaka zaplivali su zajedno sa Kristinom i  pokazali kavaljerstvo pomogavši joj da stigne pre njih i pobedi.

 

 

DSCN1100Kristini je ovo drugi put da se takmiči i, kako je izjavila, mnogo joj znači uzimanje časnog krsta. Zahvalna je drugim učesnicima što su joj pomogli da to i ostvari. Kako saznajemo, ona je majka jednog petnaestogodišnjaka i dnevno radi dva posla. Pored toga uspeva da održi kondiciju i mladalački duh zdravim životom, trčanjem i treninzima.

Na ovoj manifestaciji, koju su organizovali Srpska pravoslavna crkva, Grad Užice, JP ”Veliki park” i užički Crveni krst govorio je gradonačelnik Tihomir Petković. On je ovo prilikom izjavio da su svi učesnici pobednici i da zaslužuju veliko poštovanje.

 

One thought on “U Tininim rukama časni krst iz Đetinje

  • January 30, 2016 at 5:03 pm
    Permalink

    Odlicno organizovana i medijski propracena manifestacija. Sve pohvale za plivace dzentlmene cija je `sirina` nasla mesto u vecini nacionalnih medija, uprkos cinjenici da se svuda u Srbiji pliva za casni krst.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *