Zaustavljeno propadanje sportske hale u Krčagovu

Šta će biti sa započetom, a nezavršenom sportskom halom  za školski sport u užičkom naselju Krčagovo, na kojoj su pre tri godine radovi obustavljeni jer je u stečaj otišla firma iz Beograda koja je dobila ovaj posao? Hala će ipak biti završena, a radovima izvedenim poslednjih meseci sačuvana je od propadanja.

Ovaj objekat, koji se podiže zajedničkim ulaganjima grada Užica i Ministarstva omladine i sporta, bio je u neizvesnosti dugo vremena. Zbog trogodišnjeg zastoja počelo je da se osipa i ono što je do tada napravljeno, pa je bilo neophodno pokrenuti poslove na izgradnji pokrivke i izolacije. Ulaganjem novih sredstava, radove je nastavila užička firma ”Jedinstvo”, koja je sanirala čeličnu konstrukciju, pokrila i izolovala halu, zaštitila je da ne prokišnjava i ne propada. Gradonačelnik Užica Tihomir Petković obišao je radove.

hala 2

-Projekat je bio dobro krenuo, ali u prvoj fazi nije ispalo tako dobro. Prvobitno je vrednost svih potrebnih poslova procenjena na oko milion evra, ali će izgleda biti ukupno potrebno 1,3 miliona. Ove godine je realizovano radova za 25 miliona dinara, od čega je osam miliona finansiralo Ministarstvo omladine i sporta, a 17 grad Užice. To je s obzirom na stanje našeg budžeta bio popriličan napor, ali smo spasili halu od propadanja, sanirali ono što je loše urađeno u prethodnom periodu. Nadamo se da ćemo uz pomoć ministarstva nastaviti gradnju u 2016. godini – rekao je Petković.

U gradu odavno nedostaje ovakva dvorana za treninge i utakmice mladih sportista. Ali do njenog završetka spolja treba napraviti fasadu, a unutra ima prilično posla: najveći je što treba postaviti oko 1.000 kvadrata poda. Procena je da za završetak hale u Krčagovu treba 70 miliona dinara za unutrašnje radove, a 23 miliona za uređenje prostora oko objekta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *