Zlatibor vole i mladi i stari

Ambiciozno predstavljanje planine za zimsku sezonu, do mladih i fejsbuk kampanjama

Na Zlatiboru se rado odmaraju gosti svih generacija. Lepote ove planine posebno privlače mlade, za čije uživanje ovde uvek ima zanimljivih sadržaja. Poseta je sve veća, a najnoviji podaci govore da je u ovoj godini na Zlatiboru boravilo najviše turista do sada i da je ubedljivo najposećenija planina.

Arsen Djuric, direktor TO Zlatibor Arsen Djurić, direktor Turističke organizacije Zlatibor, potvrdjuje da se upravo završava najuspešnija godina u istoriji zlatiborskog turizma. Broj gostiju u prvih 11 meseci veći je za 17 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ukupan broj ostvarenih noćenja biće rekordnih 1,4 miliona.

– Za 41 odsto povećan je broj stranih gostiju. Najviše nam dolaze turisti iz Republike Srpske i Crne Gore, kao i iz Rusije, Nemačke, Holandije, Rumunije i Makedonije. Prošle zime bilo je preko 100 skijaških dana u Ski-centru ”Tornik”, nadamo se da će tako biti i predstojeće zime. Dobroj zimskoj poseti pogodovaće novi termin djačkog raspusta prilagodjen dužem odmoru na snegu – rekao je Djurić.

Ovako dobroj poseti posebno doprinosi sve bolja promocija Zlatibora na sajmovima u svetu i kod nas. Da bi privukli turiste organizuju i marketinške kampanje, prikazuju spotove na stranim i domaćim televizijama, na Zlatibor dovode novinare i predstavnike turističkih agencija iz inostranstva. Mladje goste, koji koriste savremene tehnologije, privlače informacijama u fejsbuk kampanjama, otvorenim nalogom na instagramu i mobilnom aplikacijom dostupnom za pametne telefone.

Arsen Djurić,
direktor TO Zlatibor

Arsen Djurić dodaje da su zimsku ponudu već predstavili na sajmovima u Moskvi, Ljubljani, Banjaluci, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu. A u saradnji sa RRA ”Zlatibor” i programom PSD koji finansira švajcarska vlada vode zimsku marketinšku kampanju pod sloganom ”Zlatibor – izbor za sve”. U nju se ukljčilo i 15 ugostiteljskih objekata, koji su pripremili popuste za goste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *